X
GO

Fotoimpressie ICC Congres 2019

ICC Congres 2019

Op woensdag 22 mei 2019 vond het jaarlijkse ICC congres plaats in het Stadhuis Zaanstad, te Zaandam.
Het thema dit jaar was "De kracht van delen".

Deelnemers hebben kunnen beleven wat de kracht van delen betekent als we samenwerken. We hebben ons verdiept in hoe we de kracht van delen kunnen gebruiken én hoe we gebruik kunnen maken van elkaars geo-data en tot welke positieve resultaten dit kan leiden. 


In de ochtend werden de deelnemers verwelkomd door onze dagvoorzitter Martin Peersmann (Ministerie BZK) en
Gemeente Zaanstad. Met een frisse kijk op het thema ‘de kracht van delen’, werd het ochtendprogramma gestart. Daarin stond het creëren van samenhangen in geo-basisregistraties centraal, met de ins en outs van het programma Doorontwikkeling in Samenhang van de geo-basisregistraties (DiS Geo). In aansluiting hierop hebben Herman Jan Frieling en Sanne Griffioen gesproken over o.a. de ervaringen van de Gemeente Purmerend met dit programma en de noodzaak van het delen van data in de basisregistraties.

Na een korte pauze hebben de deelnemers in een interactieve sessie ervaren hoe krachtig het delen kan zijn door het oplossen van een vraagstuk over Data delen boven- en ondergronds. De vraag was 'Ontwikkel een ondergronds vliegveld'. Aan de hand van verschillende randvoorwaarden van de omgeving en beperkingen voor de uitvoering moesten de deelnemers met behulp van elkaars kennis en plan ontwerpen voor het ontwikkelen van een ondergronds vliegveld.

Het middagprogramma bestond - inmiddels traditioneel - uit verrassende en inspirerende presentaties dit keer van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, 2Solar en de gemeente Amersfoort. 

*Klik op het programma om deze te vergroten.

Presentaties

Martijn Odijk | DiS Geo: Op weg naar een samenhangende objectenregistratie. Herman Jan Frieling & Sanne Griffieon | Delen van informatie - De basisregistratie voobij. Richard Boogaard | Inwinnen, verwerken en (verdelen van data bij Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

 

 

 

Jered Croese | Het koppelen van data en luchtfoto's voor de zonnepanelen.
(jered@2solar.nl  | +31 (0)6 57 86 20 44  )

  Henkjan Schriemer | Klimaat adaptatie in de gemeente - Het belang van delen van data.