X
GO

ICC Congres 2024

Op dinsdag 4 juni vond het jaarlijkse ICC Congres plaats in het Kasteel Woerden. Op deze dag vierden wij ook het 15e jubileum van het ICC Regio Schiphol! 

Met het thema Slim-Samen-Sterk staat samen-doen en samen-delen centraal. Dit heeft in de afgelopen 15 jaar van het ICC-samenwerkingsverband steeds centraal gestaan en zal in de toekomst van grote waarde blijven. Het programma voor deze speciale dag bevatte verschillende sprekers en activiteiten om niet alleen ICC-deelnemers, maar ook andere gemeenten en regionale overheden, te inspireren. Enerzijds door de successen van 15 jaar Slim-Samen-Sterk met alle bezoekers delen en anderzijds aandacht te besteden aan wat er nodig is om dat in andere disciplines tot een succes te maken. 

Jaap van Vliet, samenwerkingsregisseur bij Dimpact, heeft als dagvoorzitter ons door het dagprogramma heen geleid. Dimpact is een samenwerkingsverband van ruim 40 gemeenten, die met elkaar digitale dienstverlening ontwikkelen, inkopen en inzetten. Dimpact en het ICC hebben veel gelijkenissen!  

Als eerste voorzitter en voorvechter van samenwerking in de regio, heeft Dolf de Rooij, informatiemanager bij de gemeente Haarlem, zijn ervaringen met regionale samenwerking van toen in de huidige tijd geplaatst. En om helemaal aan te sluiten bij de  actualiteit, hebben we Wouter Heijnen bereid gevonden zijn pleidooi voor samenwerking in de Digital Twin Community toe te lichten. Wouter is adviseur innovatie bij de VNG. Anne Dullemond van StrateGis sloot de dag af met zijn presentatie over het LIVE project. 

Traditioneel was in het congresprogramma een interactief deel opgenomen. Dit keer speelden we met alle deelnemers het ‘Belangenspel Groen in de stad’ van de Hogeschool Utrecht. Er is maar weinig ruimte en er komen veel belangen kijken bij vergroening van de stad.

De dag hebben we feestelijk afgeloten met een netwerkborrel en hebben we getoost op 15 jaar ICC Regio Schiphol en alle volgende jaren!

Beschikbare presentaties: